http://www.verheijprojecten.nl/admin/asset/get-image-thumbnail/id/254/width/960/aspectratio/true?id=254

Projectinformatie Bezuidenhout Oost

Bezuidenhout-Oost fase 1; Herinrichting en vervangen riolering

Door Verheij is op basis van de beste EMVI (economisch meest voordelige inschrijving)-score het project Bezuidenhout-Oost fase 1; Herinrichting en vervangen riolering te Den Haag aangenomen. Medio januari 2016 werd het contract getekend wat het officiƫle startsein was voor het project. Om u een indruk te geven van het project en de wijze waarop we dit project voor u als bewoner zo prettig mogelijk willen laten verlopen, willen we u op deze website zo goed mogelijk van informatie voorzien.

Verkeersmaatregelen

Door hier te klikken opent u de tekening waarop de verkeersmaatregelen zijn weergegeven die vanaf 14 februari rondom de Stuyvesantstraat van toepassing zijn. Tot 2 maart is ook de kruising Stuyvesantstraat - Hendrik Zwaardecroonstraat - De Vriesstraat afgesloten.

We willen van donderdag 2 maart t/m dinsdag 7 maart de Usselincxstraat afsluiten, om bij huisnummer 2 een kapotte buis te vervangen. Tijdens inspectie bleek deze buis te lekken; waarschijnlijk door een productiefout.

Planning

Vanaf 6 maart 2017 werken we alleen nog in de Stuyvesantstraat en aan het Stuyvesantplein. Eind maart zal het project worden opgeleverd.

Wat houdt het project in?

Regenwater en vuil water werden in de wijk tot op heden afgevoerd via een verouderd rioolstelsel. Om de waterafvoer te verbeteren en het milieu minder te belasten zal Verheij er nu een nieuw rioolstelsel aanbrengen. De oude betonnen leiding wordt vervangen door nieuwe, duurzame betonbuizen.

In de uitvoeringsperiode van februari 2016 tot maart 2017 voeren wij werkzaamheden uit bij u in de wijk. Gefaseerd zal het hele projectgebied op de schop gaan en vernieuwd worden. Een greep uit de werkzaamheden:

  • Het verwijderen van de aanwezige verharding. Er worden geen materialen opnieuw gebruikt. We gaan alleen nieuwe materialen gebruiken voor de herinrichting.
  • Het vervangen van het oude rioolstelsel.
  • Het aanbrengen van nieuwe straatbakstenen in de rijwegen en parkeerstroken.
  • Het aanbrengen van nieuwe tegels t.p.v. de trottoirs.

Meer weten?

Door hier te klikken opent u een factsheet van Gemeente Den Haag.